Anne i Nepal

I maj 2006 forlod jeg Danmark for at starte et nyt og spændende liv i Nepal. Jeg har underskrevet en 2-årig kontrakt med Mellemfolkeligt Samvirke som udviklingsarbejder i Nepal.... Formålet med denne weblog er at holde alle jer derhjemme opdateret om mine oplevelser i det vestlige Nepal.

Monday, June 04, 2007

Selv om jeg bruger en del tid bag skrivebordet bliver lige så meget tid brugt på forskellige arrangementer med vores kvindegrupper. Nogle af aktiviteterne kan godt være noget lange, især her i varmen og med alt på nepalesisk, men oftest er det bare skønt at få lov at bruge tid sammen med de kvinder jeg faktisk arbejder for at støtte i deres kamp for en bedre fremtid for dem og deres familie.

Denne uge har været special fuld af møder og arrangementer, så denne uge får en plads i min blog:

Nepals første Dalit kvinde andelsforening
Ja, DWO Bankes kvindegrupper har lige dannet og registreret den første Dalit kvinde andelsforening i Nepal. I den anledning skulle der holdes generalforsamling med de godt 70 medlemmer og specielle gæster heriblandt jeg. Der var valg til bestyrelse og masser af taler efterfulgt af sjov og skæg og snacks og det hele kulminerede med det obligatoriske gruppebillede foran kontoret. PMC møde
I de fleste udviklingsorganisationer i Nepal eksistere en PMC – Programme management committee – og en sådan har DWO selvfølgelig også. Hvert kvartal holdes møde, hvor de forskellige aktiviteter diskuteres. I vores PMC sidder forskellige repræsentanter fra ledelse og ansatte samt 4 fra vores kvindegrupper. Det er et godt forum for dem at yde indflydelse på vores arbejde. Det er også deres opgave at tage ud til de forskellige kvindegrupper og få kommentarer til vores arbejde og især omkring den træning vi giver grupperne. På dagens møde var der flere ting der skulle diskuteres blandt andet har DWO netop underskrevet en ny tre-årig partnerskabsaftale med Mellemfolkeligt Samvirke. Indholdet af denne aftale skulle oplyses til vores PMC og det kommenede års (2064) aktiviteter og tilhørende budget skulle diskuteres. Aftalen blev studeret grundigt og kommentarer var der nok af. Vi har lige startet ti nye kvindegrupper og de ”gamle” grupper var noget utilfreds over at ”de nye” fik så meget træning. Derudover fik vi også besked på ikke at ligge aktiviteter i juni og july, hvor kvinderne jo har rigtig travlt i rismarkerne.

Efter denne diskution skulle vi så til at vælge nye medlemmer til PMCen. Det er en eftertragtet plads for disse kvinder, eftersom det giver prestige og en mulighed for indsats i og indflydelse på DWOs arbejde. Der blev derfor diskuteret heftigt i grupper og aftaler blev indgået på kryds og tværs. Nogle fik en plads på den betingelse at de gav den videre til en bestemt person året efter osv. Jeg prøvede at meditere lidt i processen, men de klarede det nu rimelig godt selv.
Besog hos en kvindegruppe
Nu sker det jo ret tit, at jeg tager ud og besoger en af vores kvindegrupper. Besogene folger oftest samme program, saa I faar lige hovedtraekkene her
Velkomst-tika og diskussion i gruppen
(laes om Tika tidligere i bloggen):










Lidt sludren med andre landsbyfolk
(som I kan se falder jeg jo ikke just
i et med maengden, saa det er svaert at
bare smutte efter et besog)









Flytte ting fra vejen saa bilen
kan komme derfra igen





Snacks med kolleagerne for at diskutere dagens besog:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home